• Find:
  • Location:Pengawal Keselamatan

Job Information

Position : Pengawal Keselamatan
Company : The Perak Chinese Maternity Association
Contract : Full time

Salary : Undisclose

Location : Ipoh, Perak
Postcode :

Posting Date : 12 Nov 2022
Closing Date : 12 Dec 2022

Academic Qualification :
Language Requirement : No

Job Description


Job Responsibility
Tugasan Utama:

1. Untuk memastikan keselamatan keseluruhan hospital dipantau dan didokumenkan

2. Memastikan aliran trafik lancar di perkarangan hospital dengan memastikan tiada kenderaan menghalang lalu lintas, tiada kenderaan diletakkan di kawasan larangan dan kakitangan/pelawat mematuhi kepada peraturan tempat letak kereta.

3. Untuk menjalankan pusingan setiap jam di kompaun hospital dan segera memulakan tindakan yang berkesan tindak balas / tindakan kecemasan apabila diperlukan mengikut polisi hospital.

4. Untuk memantau keselamatan semua hartanah hospital dan aset dan bahan binaan,termasuk sebarang papan tanda pembinaan adalah sesuai untuk tujuan keselamatan dan kawalan lalu lintas.

5. Untuk memantau aktiviti pejabat hadapan dan mempersoalkan sebarang tingkah laku yang tidak normal dalam perkarangan hospital.

6. Memantau semua kenderaan yang keluar masuk hospital, semua pengunjung/orang awam/kakitangan pergerakan atau aktiviti dan untuk menyiasat/ menyoal sebarang keabnormalan yang dikesan(kelakuan / pergerakan / aktiviti) untuk pengesahan dan sebab keselamatan.

7. Untuk membantu pejabat hadapan, wad, jabatan lain yang berkaitan dan perkhidmatan ulang-alik apabila dan apabila perlu dan juga untuk membantu pelawat/pelanggan yang memerlukan bantuan atau memerlukan arah.

8. Untuk memastikan kompaun / bangunan semasa dan lanjutan diselenggara dalam keadaan teraturdan melaporkan sebarang percanggahan/ketidak patuhan kepada kakitangan masing-masing.

9. Untuk memastikan semua pintu dan kewujudan diikat dengan betul: papan tanda dan lampu luaran adalah dalam keadaan baik dan berfungsi.

10. Untuk menjalankan apa-apa tugas/tugasan/tugas/tanggungjawab lain yang diperlukan danditugaskan oleh Ketua Jabatan/ Pengurusan dari semasa ke semasa.

Syarat Kelayakan:

Kelayakan Minima PMR/SRP/SPM

Keutamaan kepada yang berpengalaman

Boleh bekerja 3 shift

Ada lesen memandu (Kereta dan Motor)

Lelaki dan sihat tubuh badan

Boleh menulis dan membaca
Job Requirements

Job Benifits
  • EPF
  • SOCSO
  • Annual Leave

Job Application

To apply online for Pengawal Keselamatan, kindly click the button below.


Apply Job Online

Facebook PageAbout

    kareer.com.my in the latest and the most up-to-date job vacancy listing in Malaysia.